Страницы: 1
RSS
Свавілля рибоохорони та кришування браків, рибоохорона, браконьєри
 
28 липня 2017р, близько 6 години ранку на Кременчуцькому водосховищі, ст.Панське (дамба між Черкасами та Благодатним) було виявлено промисловий човен, з якого не боючись нікого, двоє невідомих осіб виставили сітку завдовжки, як мінімум, метрів 500.
Ставили її дуже близько, за 60-100 м від дамби вздовж неї, що порушує п.9.9 Правил промислового рибальства, згідно яких забороняється: Будь-яке рибальство на протязі всього року біля  гребель і  шлюзів,  у  районі  насосних  станцій  питного  та промислового водопостачання,  а також  станцій,  які  перекачують  грунтові  та поверхневі  води  у  водосховища на відстані ближче 500 м;
сітка була БЕЗ будь-яких розпізнавальних знаків над водою, що порушує п.5 РЕЖИМу рибальства у дніпровських водосховищах у 2017 році (http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/z0136-17#n117).
Про що невідкладно повідомлено заст.начальника Черкасирибоохорони Стас Мирошніченко та поліцію м.Черкаси за номером 102.
Стас Мирошніченко у підсумку сказав, що там у промисловиків все нормально, а поліція двічі обіцяла виїхати і..... тиша!
Не перший рік саме в тому районі за злочинної бездіяльності Черкасирибоохорони та поліції постійно ставляться сітки БЕЗ будь-яких розпізнавальних знаків.
Зате рибалок-любителів Черкасирибоохорона намагається загнати в резервації - так звані "ділянки для любительського лову".
Готую відповідну заяву до правоохоронних органів.
Далі буде...
Изменено: Ілля Слободяник - 30.07.2017 22:22:22
 
Илья, приветствую!

А Стас Мирошниченко не боится ответственности за "бездияльнисть"?
 
Решение вопроса... Их же тут нет ;)

 
 
Илья, я сейчас часто езжу на Кременч-ское. Я те скажу что такого количества сетей я не видел НИГДЕ и НИКОГДА. Тупо только срезают струю - просто каким-то неведомым образом все русло перегораживается просто вдоль и поперек, причем никто не парится - ставят такого размера банки, что пипец ))) мало того едем на лодке, светим, чтобы не влупить в сеть мотор - так никто не ссыт, светят с берега, подруливают в упор, едут, сопровождают, сторожат, короче. Заговорили  -- они даже не скрывают, что их сети, сразу выдали где ещё стоят, кто и что ставит, я просто ржал, в одном предложении черти слили всех ниже по текухе километров на пять )))) искать сети не нужно, просто ниже Канева и пошел, буи стоят такие на сетях, что бакены порой курят )))) При переезде плотины - КАЖДЫЙ день в котле стоит по 5-15 лодок, и машут так руками, что явно видно - точно не джиг )))) хотя там просто вообще находиться запрещено...всем похуй, звонить никуда нет смысла, и так годами...
 
да, Черкасирибоохорона втратила почуття страху та відповідальності наглухо...
Що ж, треба їм їх хоч трохи повернути. Як же держслужбовцю прожити без цих почуттів? ;)
Сьогодні подав заяву про злочин до СУ ГУНП в Черкаській області такого змісту:

                                                                                            "Начальнику СУ ГУНП в Черкаській області

                                                                                             Кожухівському В.О.

                                                                                             вул.Благовісна, 189, м.Черкаси, 18000

                                                           

                                                       

                                                                                             Голови ГО «Об’єднання підводних

                                                                                             мисливців та рибалок Черкащини»

                                                                                             Слободяника І.М.

                                                                                             (адреса), моб. (093) 3826083

                                                        Заява про злочин (що містить ознаки ст.368 ККУ)

28.07.2017р близько 06:00 на ст.Панське, що знаходиться на греблі, яка з’єднує м.Черкаси з с.Благодатним, мною та двома моїми знайомими ....... (моб.....) та ..... (моб.....) було виявлено порушення Правил промислового рибальства двома невідомими особами, які ставили сітку з човна довжиною близько 500 метрів вздовж греблі на відстані 60-100 метрів від неї (порушено п.9.9 Правил промислового рибальства, згідно якого забороняється: «Будь-яке рибальство на протязі всього року біля  гребель і  шлюзів,  у  районі насосних  станцій  питного  та промислового водопостачання,  а також  станцій,  які перекачують  грунтові  та поверхневі  води  у  водосховища на відстані ближче 500 м).

Крім того, жоден з країв сітки не мав позначок, що порушує п.6.1.7 Правил промислового рибальства: «Маркувати мітками встановленого зразка ставні знаряддя лову з метою визначення їхньої належності» та п.5 Режиму рибальства у Дніпровських водосховищах: «5. Максимальна довжина однієї ставної сітки, що застосовується на водосховищах, - 70 м. Максимальна довжина крила раколовки - 50 м. Ставні знаряддя лову, окрім бирок, з метою спрощення їх ідентифікації на водоймі повинні мати буї чи розпізнавальні знаки (розпізнавальний знак - позначка, що вивищується над місцем постановки знарядь лову мінімум на 50 см, верхній кінець якої має червоне забарвлення з двох сторін (як варіант - прапорець червоного кольору розміром не менше 25×25 см)).»

    Поставивши сітку, невідомі особи відпливли на човні в сторону Благодатного і причалили в тому районі до греблі. Вочевидь, що вони чекали кілька годин поки риба попадеться в сітку, щоб потім її зняти.

    Про дані виявлені порушення та всі обставини події я одразу повідомив по телефону заступника начальника Черкасирибоохорони Мирошніченка Станіслава, який пообіцяв прислати інспекторів задля з’ясування обставин і складання протоколу на порушників.

   Проте, ніхто на місце події так і не прибув, а зателефонувавши Мирошніченку Станіславу в той же день, я дізнався з його слів, що ніхто нікуди не виїзджав і що, мовляв, там у промисловиків (які ставили там сітку) все нормально. На підтвердження своїх слів він дав слухавку іхтіологу Черкасирибоохорони (з його слів), який також почав доводити, що то не є гребля і тому промислові рибалки в даному разі не порушили 500-т метрову заборонену для промислу зону. Що насправді не відповідає дійсності.

    Щодо відсутності маркувань сітки заступник начальника Черкасирибоохорони Мирошніченко Станіслав також намагався усіляко виправдати правопорушників: спочатку казав, що може там були прив’язані ПЕТ пляшки, а я їх просто не помітив, потім казав, що може там буйки були, але просто відірвалися...

    Переглянувши відео події (Додаток -1), начальник риб патруля Київської області Володимир Мухін в своєму коментарі також погодився з наявністю правопорушень в діях даних осіб, скоріш за все промисловиків, та повідомив, що згідно чинного законодавства, крім складання протоколу на порушників, Черкасирибоохорона мала вилучити знаряддя лову, човен та рибу і нарахувати збитки рибному господарству (прінтскрін - Додаток -2).

    Звертаю вашу увагу, що подібні кричущі порушення Правил промислового рибальства на ділянці в районі греблі Черкаси-Благодатне та вглиб водосховища нижче по течії за сприяння керівництва контролюючого органу Черкасирибоохорони відбуваються постійно, що може свідчити про факт отримання заступником начальника Черкасирибоохорони Мирошніченком Станіславом (можливо і іншими посадовими особами Черкасирибоохорони) неправомірної вигоди, що містить ознаки злочину ст.368 Кримінального Кодексу України.

    Виходячи з вищенаведеного та згідно ст.214 КПК України, прошу вас невідкладно внести дані про злочин до ЄРДР та розпочати досудове розслідування, про що повідомити мене письмово у встановлений законом термін.

ДОДАТКИ: 1) диск з відеозаписами події 28.07.2017р;

                 2) прінтскрін з коментарем нач.Київського риб патруля Володимира Мухіна – 2 арк.

31.07.2017 р                                                    

Голова ГО «Об’єднання підводних

мисливців та рибалок Черкащини»                                            Слободяник І. М.

 
Расскажи потом чем закончится....интересно реально...
Кстати, с теми на спасалке чуваками, с горами сетей, с ними хоть как-то хоть что-то удалось сделать? Наблюдал за этой войной твоей, в ФБ...
 
Ні, з тими рятувальниками, в яких минулого року було вилучено 220 сіток, по цей день не вдалося нічого зробити.
Кримінальне провадження триває, хоча один раз вже намагалися закрити... Мєнти навіть розпорядження службове підробили, хоча це не знімає вини браків, а лише додає вини самим мєнтам...
В нормальній країні вже б сиділи і рятувальники, і ті мєнти...
Але носа не вішаємо - борімося далі.
 
Ну и как дальше обстоят дела? А то ко мне на лодке Каневская рыбинспекция подплывала,спрашивает не превысил ли я норму вылова...И это сразу после того как свои сети,проверили думали что я их не видел  
Изменено: Саня77 Андрияш Александр - 04.03.2018 23:33:51
 
По випадку з бракошами на Панському  порушили кримінальну справу на заступника начальника Черкасирибоохорони (правда, через суд, бо поліція відмовила).
Трохи "порозслідували" і закрили, оскільки відсутні докази того, що рибоохорона отримувала неправомірну вигоду.
По смілянським бракорятувальникам справу закрили, але я зараз оскаржую в Апеляції її закриття...
 
Эту страну спасут только массовые расстрелы.... Жаль,нихрена не меняется,может такие как ты что то изменят за много много лет....
Страницы: 1
Читают тему